Över ett år sedan

Det har nu gått över ett år sedan jag genomgick min gastric bypass. Den 1 april 2014 befann jag mig på Ljungby lasarett tillsammans med min pappa för inskrivning. Allt gick jättebra och jag blev kvar på lasarettet i två dygn innan jag kunde åka hem. De första veckorna hemma var lite kämpiga med ömmande mage, men det gick trots allt över förväntningarna. Jag har under det här året som varit fått ett helt nytt liv. Jag mår fantastiskt och jag trivs så bra med mig själv. I skrivandets stund ligger min och J:s lilla flicka i min mage och bakas för fullt, på söndag går vi in i vecka 25 :) Året som har varit har varit fullt av händelser men min gastric bypass har ändå varit den händelse som varit störst för mig (bortsett från graviditeten).
 
För ett år sedan vägde jag 120 kilo. Innan jag blev gravid hann jag gå ner till 73 kilo, vilket innebär än viktminskning på 47 kilo (tre kilo från min målvikt på 70 kilo). Jag har gått från 42 bmi-enheter till 25,6 och jag har faktiskt inte så mycket överflödig hud som jag trodde att jag skulle ha, värst är insida lår. Hänget är dock ingenting jag känner att jag kommer behöva fixa, i alla fall inte som det ser ut just nu. Kanske blir det mer aktuellt efter graviditeten om det visar sig att jag fortsätter att gå ner i vikt efter förlossningen. Men om jag inte gör det, är jag glad och nöjd om jag blir av med det jag går upp under graviditeten och stannar på mina 73 kilo, det känns bekvämt. Just nu har jag gått upp 3 kilo tack vare den lilla prinsessan i magen.
 
Jag kan inte säga hur tacksam jag är över att ha fått den här chansen, hur tacksam jag är över att ha fått tillbaka mitt liv och min livslust. Jag har sluppit allt vad komplikationer heter än så länge och stödet jag har fått från mina nära och kära har betytt allt för mig. Nu ser jag fram emot 2015 års största utmaning och livshändelse - att bli mamma! Jag kommer nog inte att uppdatera här speciellt många gånger till - jag känner att det viktigaste jag har behövt få ut här har publicerats och hädanefter kanske något enstaka inlägg dyker upp oregelbundet. Jag vill tacka för att ni som följt mig har gjort det - även om ni har varit ganska osynliga så har ni funnits i det dolda - tack!
 
 

RSS 2.0